BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szükséges a napi ritmus a szervezetnek

A fogyás titka a kevesebb kalóriabevitel és a mozgás. De vannak apró trükkök, amik még ezek mellett (vagy néha helyett is) segíthetnek. Az étkezések alkalmával inzulin termelődik, ami gátolja egy bizonyos fehérje munkáját, amely a májban a zsírégetésért felelős. Ez a fehérje akkor aktív, amikor nem jutunk élelemhez. Ezt úgy tudjuk segíteni, ha csak háromszor eszünk naponta, de akkor egy kicsit többet a megszokottnál.

Minden nap ugyanakkor együnk, így megtanulja a szervezet a napi ritmust, rövid idő alatt hozzászokik. Csak akkor leszünk éhesek, amikor eljön az ideje. Arra azonban figyelni kell, hogy egyenletesen osszuk szét a három étkezést! Minden falatot rágjunk meg alaposan, ne kapkodjunk az evéssel. Válasszunk tápláló ételeket. A desszertet mindig közvetlenül a főétkezés után fogyasszuk el. Este 7 után már ne együnk semmit. Nem kellenek drasztikus megszorítások. Az időszakos fogyókúra helyett inkább egészséges ételeket együnk, s tartsuk a mennyiséget. Ha valamit nagyon szeretünk, bár nem a javasolt, keveset együnk belőle. S olyankor, amikor „megdolgozunk” érte, sportolunk, kertészkedünk, stb.

Hosszabb szüneteket érdemes tartani

Az anyagcseréért felelős inzulin evés közben keletkezik, egyik feladata leállítani a zsírégetést. Ezzel szemben a fogyásért felelős Foxa2 nevű hormon csak akkor tudja kifejteni hatását, amikor a szervezet nem jut élelemhez, azaz nem dolgoznak az emésztőszervek. Az étkezések közötti hosszabb szünetekben lát munkához, és segíti a zsírégetést. Éppen ezért fontos, hogy sok időt hagyjunk neki ebéd és vacsora között.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.