A sajtok magas kalciumtartalma hozzájárul a csontritkulás megelőzéséhez. Ez különösen a hölgyek számára fontos. A csontok felépítése leginkább éjjel történik, ezért elalvás előtt mindig együnk meg egy falat sajtot. De valóban csak egy apró falatot! Legjobb, ha kemény fajtát választunk, és lassan elrágcsáljuk. Erősíti a csontokat, gondoskodik a jó alvásról.
A sajtok híresek magas fehérjetartalmukról. Viszont glikémiás indexük alacsony, emiatt a vércukorszintet evés után csak lassan emelik, hozzásegítenek ahhoz, hogy sokáig érezzük magunkat jóllakottnak. Éppen ezért a fogyókúrába is jól beilleszthetőek. Emellett a fehérje beépül az izmokba, ez pedig megakadályozza a jo-jo hatást. Ha nagyon megéhezünk, ne nassoljunk, kapjunk be inkább egy-két falat sajtot. Elűzi az éhséget. Ráadásul a sajtban kevesebb a kalória, és annak is csak 80 százaléka alakul át energiává. A sajt cinkben is gazdag, ami az immunrendszer erősítéséhez nélkülözhetetlen.
A sajttal készült ételek nagyon változatosak, hiszen ahány sajt, annyiféle íz. Különösen azokat a fajtákat ajánljuk, amelyeket alpesi legelőkön jóllakott tehenek tejéből állítják elő.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.