A tökmagliszt jótékony hatású élelmiszer. A megtisztított, hidegen kisajtolt tökmagot, megőrlik, így készül. A végtermék 100 százalékban csak tökmagból áll. Zöldes íze, finom illata igen jellegzetes. Sokrétűen felhasználható sütéshez, főzéshez egyaránt, de sűrítéshez is, mert sok folyadékot és zsiradékot képes felvenni. Más lisztfélékkel keverve, kenyerekhez, lepényekhez is ajánlott. Zöldségekkel nagyon jól párosítható, készítsünk vele zöldségfasírtokat.
Magas fehérjetartalmú, ezért vegetáriánusoknak és vegánoknak is javasolt a fogyasztása, beilleszthető a paleolit étrendbe. A diófélékre allergiásoknak kiváló alternatíva a mandula- és a gesztenyeliszt helyettesítésére. Alacsony szénhidrát- és zsírtartalma, valamint glikémiás indexe miatt fogyókúrázóknak, diétázóknak, egészségesen étkezőknek is jó választás. Magas rosttartalma kedvezően befolyásolja az emésztést. Fontos vasforrás, ezért terhes nők és kisgyermekek, serdülők számára is ajánlott. E-vitamintartalmának köszönhetően segít az érfal betegségeinek megelőzésében, jótékonyan hat a szív- és az agyműködésre is, valamint rendszeresen fogyasztva a meddőségi tüneteket is javíthatja mind a férfiak, mind a nők esetében.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.