Cégvilág

A Roche neve alatt kerül a világpiaca a magyar cég terméke

Háromoldalú megállapodást írt alá a magyar családi vállalkozás, a 77 Elektronika Kft., a Nemzeti Külgazdasági Hivatal és a svájci gyógyszeripari és diagnosztikai cég, a Roche Diagnostics Ltd. Az eddig megkötött stratégiai megállapodások körében ez az első alkalom, hogy egy magyar középvállalat és egy külföldi világcég lett az állami ügynökség stratégiai partnere.

A rendhagyó megállapodásban a Roche vállalja, hogy az orvosdiagnosztikai berendezéseiről ismert 77 Elektronika által kifejlesztett – és az együttműködési megállapodás alapján a Roche számára gyártott – analizátorok Roche márkanév alatt kerülhessenek egyebek között az amerikai piacra.

A svájci vállalat emellett támogatást nyújt az 1986-ban alapított cég gyártási tevékenységének átalakításához, új K+F irányok meghatározásához és az ahhoz szükséges információk beszerzéséhez. A 77 Elektronika az együttműködés révén a következő három évben 4-5 millió euró értékű beruházást hajt végre Budapesten és Balatonfüreden.

A megállapodás célja többek között az, hogy az állami kereskedelemfejlesztés eszközeinek felhasználásával valamint a Roche támogatásával segítse a 77 Elektronika termékeinek világpiacra kerülését, illetve tovább erősítse annak K+F tevékenységét és létrehozzon egy gyakorlat orientált kkv tudásközpontot.

Roche hita 77 Eelektronika kkv
Kapcsolódó cikkek