BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elismerés az Onyxnak és a Gerbeaud-nak

A Budapest Márka címet a Főváros 2013-ban alapította azért, hogy olyan kiemelkedő tevékenységeket és szolgáltatásokat díjazhasson, amelyek az ország hírnevét öregbítik. Március 25-én a Gerbeaud Cukrászda és az Onyx étterem kapta meg az elismerést. Nem egyszerűen speciálisan magyar kávéházi vagy éttermi kultúrát építenek: egyaránt jellemzi őket a minőség, a kiszolgálás színvonala és a felkészültség is.

A cukrászdát Kugler Henrik soproni cukrász alapította 1858-ban Pesten a mai József nádor téren. A Vörösmarty térre 1870-ben költözött át. A tulajdonos 1884-től adta át a cukrászda vezetését Gerbeaud Emilnek, aki számos újítást vezetett be: párizsi édességekkel, több mint százféle teasüteménnyel és csemegecukorkákkal bővítette a kínálatot, de ő honosította meg itthon a macskanyelvet és a konyakosmeggyet is, amely azóta is kedvelt.

Az Onyx 2007 áprilisában nyitotta meg kapuit a cukrászda mellett azzal a céllal, hogy egy nemzetközi mércével is elismert éttermet hozzanak létre. A magas minőségű nemzetközi ételek mellett hazai alapanyagokból készülő, hagyományos magyar fogásokat is kínálnak. Széll Tamás séf vezetésével az étterem 1 Michelin-csillaggal is büszkélkedhet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.