BUX 41,864.33
-2.59%
BUMIX 3,902.93
-0.69%
CETOP20 1,992.73
0.00%
OTP 9,800
-4.81%
KPACK 3,100
0.00%
0.00%
-2.95%
-0.55%
-0.80%
ZWACK 17,650
+1.15%
0.00%
ANY 1,610
+0.62%
RABA 1,135
-2.58%
-3.88%
-2.15%
0.00%
+0.92%
OPUS 183.6
-1.61%
-7.76%
-0.25%
0.00%
0.00%
OTT1 149.2
0.00%
-0.49%
MOL 2,798
-2.58%
-5.14%
ALTEO 2,360
-0.84%
0.00%
+0.40%
EHEP 1,670
-6.18%
+0.69%
-0.76%
MKB 1,972
0.00%
0.00%
+1.25%
0.00%
0.00%
SunDell 41,600
0.00%
-3.69%
-1.13%
-8.13%
0.00%
-2.48%
-3.00%
GOPD 12,000
0.00%
OXOTH 3,740
0.00%
+0.43%
NAP 1,186
-1.98%
0.00%
-0.89%
Forrás
RND Solutions
Cégvilág

Kínáljon sütés nélkül sütiket

Rétegezze a krémeket, gyümölcsöket, kekszet, ostyát, akár maradék kalácsot, és fantasztikus desszerteket tálalhat! Ezeket még sütni sem kell

Az egyszerű, sütés nélkül készíthető desszertek remek édességek. Nagyon finomak, amellett látványosak, s a háziasszony munkáját is nagyban megkönnyítik. A legtöbb ilyen desszertet ugyanis már előző nap el kell készíteni, hogy legyen idejük összeérni, és hogy kellően megpuhuljanak az alkotóelemek. Így amikor vendégek megérkeznek, vagy a család összeül ebédelni, a desszerttel már nem kell „törődni”, elegendő az étkezés végén az asztalra tenni – a várt hatás biztos nem marad el.

Felhasználható ilyenkor a kicsit már megszikkadt kalács, a vajas keksz, az ostyalap, de a legismertebb a babapiskóta. A habkönnyű, jellegzetes formájú édességeknél érdemes figyelni arra, hogy olyan tálat válasszunk a készítésükhöz, aminek az alja pontosan lefedhető a kekszlapokkal. Hozzá a krémet kikeverhetjük túróból, mascarpónéból, tejszínnel lazítva (tojásra nincs szükség). A gyümölcsös réteghez választhatunk kedvünk szerint friss gyümölcsöket vagy fagyasztottat, de mindenképp aprítsuk vagy törjük össze. Díszítéshez használjunk tejszínhabot, mentalevelet vagy apró gyümölcsdarabokat.

Kekszes túrókrém gyümölcsökkel, vert habbal lehet díszíteni

Hozzávalók 4 személyre:

1 citrom, 2 narancs, 2 dkg porcukor, 2 kivi, 1 alma, 1 körte, 15 dkg fagyasztott málna (vagy eper), 10 dkg mazsola, 15 dkg csokoládés keksz, 5 dkg csokoládé. A túrókrémhez: 40 dkg túró, 1 rúd vanília pépje, 5 ek. méz (vagy cukor), 3 dl tejszín.

Elkészítés:

1. A citrom és a narancs héját lereszeljük, és félretesszük. A citrom levét kicsavarjuk, elkeverjük a cukorral és kevés vízzel. A narancsot, a kivit, az almát, a körtét meghámozzuk, húsukat kisebb darabokra vágjuk, és a citromos vízbe tesszük. Beleszórjuk a málnát (fagyosan) és a mazsolát.

2. A krémhez a túrót krémesre törjük, összedolgozzuk a citrom és narancsok lereszelt héjával, a kikapart vaníliapéppel, a mézzel. A tejszín felét kemény habbá verjük, és ezzel lazítjuk a túrókrémet.

3. A gyümölcsöket lecsepegtetjük, és négy kehelybe szétosztjuk. A visszamaradt gyümölcslében megáztatjuk a kekszeket, és a gyümölcsökre rakjuk. A csokoládét lereszeljük, a kekszre szórjuk.

4. A kekszre kanalazzuk, vagy habzsákból rányomjuk a túrókrémet. Rövid időre hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon. Tálalás előtt a maradék tejszínből vert habbal díszítjük.

1 adag: 617 kcal





1 citrom, 2 narancs, 2 dkg porcukor, 2 kivi, 1 alma, 1 körte, 15 dkg fagyasztott málna (vagy eper), 10 dkg mazsola, 15 dkg csokoládés keksz, 5 dkg csokoládé. A túrókrémhez: 40 dkg túró, 1 rúd vanília pépje, 5 ek. méz (vagy cukor), 3 dl tejszín.

Elkészítés:

1. A citrom és a narancs héját lereszeljük, és félretesszük. A citrom levét kicsavarjuk, elkeverjük a cukorral és kevés vízzel. A narancsot, a kivit, az almát, a körtét meghámozzuk, húsukat kisebb darabokra vágjuk, és a citromos vízbe tesszük. Beleszórjuk a málnát (fagyosan) és a mazsolát.

2. A krémhez a túrót krémesre törjük, összedolgozzuk a citrom és narancsok lereszelt héjával, a kikapart vaníliapéppel, a mézzel. A tejszín felét kemény habbá verjük, és ezzel lazítjuk a túrókrémet.

3. A gyümölcsöket lecsepegtetjük, és négy kehelybe szétosztjuk. A visszamaradt gyümölcslében megáztatjuk a kekszeket, és a gyümölcsökre rakjuk. A csokoládét lereszeljük, a kekszre szórjuk.

4. A kekszre kanalazzuk, vagy habzsákból rányomjuk a túrókrémet. Rövid időre hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon. Tálalás előtt a maradék tejszínből vert habbal díszítjük.

1 adag: 617 kcal Mézes-meggyes kalács Hozzávalók 6 személyre:

1 üveg magozott meggybefőtt, 8 dkg cukor, 1 ek. étkezési keményítő, 20 dkg étcsokoládé, 5 dl tejszín, 25 dkg mascarpone, 2 dl tej, 6 dkg méz, 50 dkg kalács.

Elkészítés:

1. A meggyet leszűrjük, a levét felforraljuk a cukor felével. A keményítőt kikeverjük 2 ek. vízzel, és besűrítjük vele a meggylevet. Hozzáadjuk a meggyet, kihűtjük.

2. A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk. A tejszínt hab-

bá verjük, elfelezzük. Az egyik felét összekeverjük a csokoládéval.

3. A mascarponét elkeverjük a maradék cukorral, és beleforgatjuk a maradék tejszínhabot. A tejet összemelegítjük a mézzel, félretesszük.

4. A kalácsot felszeleteljük, a szeleteket megmártjuk a mézes tejben, és egy üvegtál alját kibéleljük vele. Ráöntjük a meggyet, majd egy réteg áztatott kalács következik. Erre jön a túrókrém, újra kalács és végezetül a csokis krém. Lehűtve tálaljuk.

1 adag: 997 kcal Kókuszos-banános ostya – tálalás előtt mehet rá a kakaópor Hozzávalók 6 személyre:

5 dl tejszín, 6 dkg kókuszreszelék, 4 ek. porcukor , 4 csomag habfixáló, 1 ek. azonnal oldódó porkávé, 4 dkg méz, 1 dl rum, 1 csomag ostyalap (nápolyilap), 2 banán, 1 ek. kakaópor.

Ostyalap

A nagyobb élelmiszerboltok polcain, a kekszekhez hasonló csomagolásban ostyalapokat (töltetlen nápolyilap) is találunk. Ezt felhasználhatjuk a rétegezéshez.

Elkészítés:

1. A tejszínt kemény habbá verjük, megfelezzük. Az egyik felébe keverjük a kókuszreszeléket, a porcukor felét és 2 csomag habfixálót.

2. A porkávét kevés vízben feloldjuk, és a tejszínhab másik felébe keverjük a maradék porcukorral és a másik 2 csomag habfixálóval.

3. Felforralunk 1 dl vizet a mézzel, beleöntjük a rumot. Egy akkora szögletes tálat készítünk elő, amibe beleférnek az ostyalapok. Alulra egy sor ostyalapot fektetünk, meglocsoljuk a rumos vízzel, majd rákenjük a kókuszos krém felét. Ismét ostya, locsolás és a kávés krém fele következik.

4. A banánt felkarikázzuk, a kávés krémre rakosgatjuk. Erre ostyalap következik, locsolás, kókuszos krém, ostya, locsolás, és végül a kávés krém. Hűtőben pár órán át pihentetjük, hogy az ostya megpuhuljon. Tálalás előtt megszórjuk a kakaóporral.

1 adag: 646 kcal.-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek