BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Apple: Virtuális devizákkal támad az App Store

Az Apple lehetővé teszi szoftverfejlesztőknek, hogy virtuális deviza műveleteket is beépítsenek alkalmazásaikba - megnyitva ezáltal az utat új fizetési eljárások lebonyolítása előtt iPad és iPhone készülékekkel.

"Az Apple lehetővé teszi az elfogadott virtuális devizák használatát fizetések lebonyolítására, feltéve, hogy a szóban forgó deviza alkalmazása megfelel a szoftverhasználati területén érvényes minden állami és szövetségi törvénynek" - fogalmaz az Apple szoftverfejlesztők számára készített alkalmazásminősítési útmutatója.

A dokumentum nem ad tájékoztatást az "elfogadott" virtuális devizák köréről. Az Apple szóvivője Kristin Huguet a Reuters beszámolójának megjelenéséig nem válaszolt a hírügynökség részletek iránt érdeklődő email üzenetére.

Az egyetlen kormány és jegybank támogatását sem élvező "kriptodevizákkal" minden központi irányítás nélkül folyik az elektronikus kereskedelem masszív többszereplős (peer-to-peer) virtuális piactéren. Számos amerikai állam törvényhozása vizsgálja az erősen vitatott kirptodevizák korlátozásának lehetőségeit, és adott ki figyelmeztetést a befektetőket a kereskedés kockázatairól.

A kriptodevizát fizetési eszközként elfogadó vállalatok köre az overstock.com kiskereskedelmi online értékesítési portál és a Zynga Inc. közösségi online játék szolgáltató után éppen a napokban gyarapodott az amerikai Dish Network műholdas tévé műsorszóró szolgáltatóval.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.