Cégvilág

Vb: Brazília a győztes, az USA a második

A labdarúgó-világbajnokság első heteiben a brazil válogatott és annak legnagyobb sztárjának, Neymarnak a meze a legkelendőbb az Amerikai Egyesült Államokban.

A brazíliai labdarúgó-világbajnokság első napjaiban a Neymar mezek eladása 200 százalékkal ugrott meg az Egyesült Államokban a Fanatics.com, a Forbes magazin által közzétett adatai szerint, amely a legnagyobb futballrelikvia, mezárusító cég Amerikában.

Valószínűleg az eladást az is serkentette, hogy Neymar a nyitómérkőzésen két gólt is szerzett a Horvátország elleni 3-1-es nyitómérkőzésen. Neymar után a második legtöbb mezt a holland Robin van Persie nevével adták el.

A Manchester United játékosa  két gólt szerzett a spanyolok elleni 5-1-es gólfesztiválon, majd az Ausztrália elleni 3-2-es győzelemkor is lőtt egyet. Harmadikként következik csak egy amerikai játékos, mégpedig a válogatottban a legnagyobb sztárnak számító Clint Dempsey.

A Seattle Sounders játékosa a Ghána elleni 2-1-es győzelemnél már az első perben gólt szerzett, mezének értékesítése állítólag azóta igen meredeken emelkedik. Dempsey után jön a két globális futballikon az argentin Lionel Messi és a portugál Cristiano Ronaldo.

Messi, a Barcelona játékosa Bosznia-Hercegovina 2-1-es legyőzésekor gólt szerzett, míg az Irán elleni, gól nélküli döntetlenre álló találkozót az utolsó percben döntötte el góljával. Ronaldo, a Real Madrid sztárja sérüléssel bajlódik, Németország ellen egy 4-0-ás vereséget volt kénytelen átélni, míg az Egyesült Államok elleni meccset az ő beadásából mentették a portugálok döntetlenre a 95. percben.

A válogatott mezek eladásában a vb legnagyobb favoritjának tartott Brazília vezet, megelőzve hazai környezetben az biztos továbbjutást tegnap az utolsó percben elbukó Egyesült Államokat is. Utána a világbajnoki címet védő spanyolokat elgázoló, s már a csoportból továbbjutott Hollandia jön.

Az első mérkőzésen az angolokat 2-1-re legyőző olasz válogatott meze a negyedik legkelendőbb. Olaszország a Costa Rica elleni 2-1-es vereség után már veszélybe került a továbbjutás. Az ötödik legtöbbet eladó mez az Egyesült Államokban igen jelentős kolóniát képviselő mexikóiaké.

vb eladás labdarúgó-világbajnokság mez
Kapcsolódó cikkek