Cégvilág

Sok millió iPhone 6-ossal fogják elárasztani a világot

Okostelefon Az Apple 70-80 millió, nagyképernyős iphone 6-ot rendelt a beszállítóitól a The Wall Street Journal értesülése szerint.

A cég ekkora darabszámmal még nem vezetett be egyetlen új telefont sem. A rendelt mennyiség körülbelül 20-30 millióval nagyobb, mint az előző, iPhone 5S és 5C modelleké.

Az utóbbiak képernyője 10,2 centiméteres volt, a mostaniaké viszont 11,9 és 14 centiméteres, nagyobb minden előző iPhone-énál.
Arra való felkészülésként, hogy majd sok lesz a hibás képernyő, az Apple arra kérte a beszállítóit, hogy legyenek készek akár 120 millió telefon legyártására is.

Az új modell várhatóan az előzőekhez hasonlóan fémburkolatú lesz, és szintén több színben lesz kapható. Viszont azoknál vékonyabbnak ígérkezik a Reuters márciusi értesülése szerint. A hírügynökség felhívja a figyelmet, hogy a Foxconn és a Pegatron a jövő hónaptól gyártja a 11,9 centiméteres modelljét, az előbbihez tartozó Hon Hai Precision Industry pedig szeptembertől majd a 14 centiméteres változatot.

Az Apple részvényeinek árfolyama ebben az évben 17 százalékkal erősödött, közel háromszor nagyobb mértékben, mint ugyanezen idő alatt a Standard & Poor’s 500-as részvényindexe.

A Goldman Sachs jelentése szerint az Apple ezzel együtt az egyik leginkább alulértékelt társaság maradt. Ennek az lehet az oka, hogy a portfóliómenedzserek már nem bíznak benne, hogy a társaság még fel tudna mutatni erőteljes növekedést. Az iPad 2010-es bemutatása óta például nem mutatott be igazán új terméket, 2012-ben pedig elkezdett osztalékot fizetni, ami tipikusan annak a jele, hogy már maga mögött hagyta a gyors növekedés időszakát.

Apple
Kapcsolódó cikkek