Cégvilág

Jövő héten jöhet az új iPad

Várhatóan október 16-án mutatja be az Apple az új iPad-eket, amelyektől a forgalom jelentős felfutását remélik. A hírek szerint a korábbiaknál nagyobb tableteket dob majd piacra a társaság, emellett új szín is megjelenik a kínálatban, arany színben is kapható lesz.

Az Apple hivatalosan is megerősítette, hogy október 16-án tartja újabb nagy eseményét, amelyen a várakozások szerint bemutatják a legújabb iPad-et. A megjelent hírek alapján az eddigieknél is nagyobb készülék várható majd, illetve az iPad Air2 az ezüst és szürke mellett arany színben is kapható lesz.

Ez utóbbi lépést, vagyis a színkínálat növelését valószínűleg a csökkenő forgalom ellensúlyozására veti be a társaság. Korábban is volt hasonlóra példa a cég Macintosh számítógépeknél még 1999-ben.

A váltásra és az új modellre szükség is van, az elmúlt időszakban ugyanis esett az iPad-ek értékesítése. A június 28-án zárult harmadik üzleti negyedévében a vállalat 13,2 millió táblagépet tudott eladni, ez több mint hárommillióval maradt el az egy negyedévvel korábbi adattól, illetve 1,4 milliós visszaesést jelent az előző évivel összevetve.

Az Apple egyébként szeptemberben mutatta be legújabb okostelefonjait, az iPhone6-ot és iPhone6 Plus-t, amelyek igen jó startot produkáltak. Az első hétvégén 10 milliót adtak el belőlük, és az első hónap végére várhatóan eléri a 20 milliót az értékesítés.

Az október 16-i eseményen egyébként nem csak új iPad-et, de a várakozások szerint a Macintosh számítógépek új generációját is bemutatják, emellett az ezekre a számítógépekre készült új operációs rendszert, a Yosemite-t.

Apple iPad
Kapcsolódó cikkek