Cégvilág

Kamionflottát vett a Bige Holding

A Bige Holding 114 DAF nyerges vontatót és 126 Schwarzmüller félpótkocsit vásárolt, így a hazai agrárium legnagyobb kamionflottája jött létre, amely a gazdák és agrárgazdaságok gyors műtrágya-ellátását szolgálja

A hazai agrárium bővülő műtrágyaigénye, és a külföldi, elsősorban az ukrán piacban rejlő lehetőségek kiaknázása miatt is szükségesnek láttuk a mintegy 4 milliárd forintos beruházást. A folyamatos és hatékony ellátáshoz elengedhetetlennek bizonyult egy saját kamionflotta létrehozása” – mondta el Bige László, a Nitrogénművek Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A Bige Holding csoporthoz tartozó Nitrogénművek Zrt. profilja idén terménykereskedelmi üzletággal is bővült. Ezzel a cég a növénytermesztés teljes folyamatát lefedi, és az uniós nyomonkövethetőségi előírásoknak is könnyebb eleget tenni.

A kamionflotta létrehozása mellett 2017-ig számos további fejlesztés is megvalósul, amelyeknek köszönhetően a Bige Holding csoporthoz tartozó Nitrogénművek Zrt. Európa legkorszerűbb műtrágyagyára lesz, és mintegy 215 új munkahely jön létre.

kamion ukrán Bige agrár Nitrogénművek
Kapcsolódó cikkek