Cégvilág

A lakossági autólízingben is bízik a CIB

Határozottan fellendülőben a hazai autópiac, ráadásul már nem csak a cégek, a lakosság is többet költene autóvásárlásra – állapította meg mai közleményében a CIB Lízing.

A 2007-ben még 176 ezer darabos újautó-eladások – amelyek 2010-ben, 43 ezer darabon érték el a mélypontot – ugyan még tavaly is csak 67 ezer darabra kapaszkodtak vissza, ám már ez is 20 százalékos növekedés az előző évhez képest. Idén pedig a CIB Lízing várakozásai alapján a piac tovább nőhet, amit a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének prognózisa is megerősít. Ráadásul a válság idején gyakorlatilag a vállalatokra redukálódott vásárlói kör is bővül: a lakosság is növekvő arányban veszi ki a részét az autóvásárlásokból.

A CIB Lízing által nyújtott személy-és kishaszon gépjárműre vonatkozó pénzügyi lízing finanszírozást minden második esetben magánszemély veszi igénybe. Az eladások növekedésében a társaság szerint az egyre kedvezőbb lízingkonstrukciók is nagy szerepet játszanak. A lízing az új mellett a használt autók forgalmát is erősíti: a CIB-nél a vásárlások fele új, fele használt jármű jelenleg.

A növekvő keresletre reagálva a CIB Lízing elindította a ciblizingkalkulator.hu oldalt, ahol minden érdeklődő megnézheti a finanszírozás feltételeit. „Az eddig tapasztalatok kedvezőek, népszerűek a kedvezmények és jól működik a kalkulátor” – mondta Pituk Attila, a CIB Lízing lakossági terület vezetője.

autólízing
Kapcsolódó cikkek