Cégvilág

Jász-Nagykun-Szolnok megye népszerűsége tovább nőtt

Jász-Nagykun-Szolnok megyében 2014-ben több mint 177 ezer vendég fordult meg, a látogatók mintegy 496 ezer vendégéjszakát töltöttek el a kereskedelmi szálláshelyeken, ami 11 százalékos növekedés a 2013. évi adatokhoz képest - tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzati Hivatal az MTI-t.

A KSH vendégforgalmi adatai alapján 2010 után jelentős emelkedésnek indult a vendégek és a vendégéjszakák száma Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a vendégéjszakák 72 százaléka négy településen - Cserkeszőlő, Tiszafüred, Szolnok, Berekfürdő - realizálódik - idézi a közlemény Kovács Sándort, a megyei közgyűlés elnökét. 

Fejér Andor, az Alföld szíve Térségi Turisztikai Egyesület elnöke szintén fontosnak tartja, hogy a megindult fejlődés fenntartható legyen, ezért az idén naprakész vonzerőleltár adatbázist készítenek, továbbá képviselik a megye teljes turisztikai kínálatát hazai szakmai kiállításokon és vásárokon, közreműködnek az Alföld Szíve kedvezménykártya akció működtetésében - áll a közleményben. 

Jász-Nagykun-Szolnok vendéglátás turizmus Alföld
Kapcsolódó cikkek