Leszavazták a Facebook közgyűlésén a részvényesek azt a javaslatot, amely részvényenként egy szavazatot adott volna a tulajdonosoknak.

A kérdés azért érdekes, mert a jelenlegi struktúrában Mark Zuckerberg annak ellenére uralja a szavazati jogok többségét, hogy a részvények kevesebb mint felét tudhatja magáénak. A Facebook tőzsdére lépése előtt a cégbe befektetők B-típusú részvényekkel rendelkeznek, amelyek mindegyikéhez 10 szavazat jár. A tőzsdei megjelenés után papírokat vásárlók ugyanakkor csak egy szavazati jogot kaptak minden mellé. Mark Zuckerberg, a vállalat alapítója és vezérigazgatója jelenleg mintegy 422 millió B-típusú részvénnyel bír, amellyel a szavazati jogok 54 százalékát tudhatja magáénak. És ezen láthatóan nem is kíván változtatni.

A Facebook kaliforniai központjában tartott közgyűlésen két másik javaslatot is leszavazták. Az egyik arra vonatkozott, hogy a társaság adjon ki rendszeresen fenntarthatósági jelentést. A másik elutasított javaslat arra vonatkozott, hogy vizsgálják felül az oldal kiskorúak védelmével és jogaival foglalkozó előírásait. A Facebook komoly kritikákat kap amiatt, hogy nem kezelik megfelelően a felhasználói adatokat, és ez különösen a gyermekek esetében igen érzékeny témának számít.

A közgyűlést követően Zuckerberg egyértelművé tette, hogy folytatják a kommunikációs szolgáltatásaik fejlesztését és terjeszkedni kívánnak a területen. akarnak ezen a területen. De utalt arra is, hogy azokra a nagy változásokra kell összpontosítaniuk, amelyek ahhoz szükségesek, hogy még inkább hálózatba kötött legyen a világ.