Cégvilág

Az USA szigorúbban ellenőrizné a külföldi repülőtereket

Szigorítaná a külföldi repülőterek biztonsági ellenőrzéseit az Egyesült Államok. A poggyászokra is jobban figyelnének.

Az Egyesült Államok szigorúbb biztonsági ellenőrzéseket sürget a külföldi repülőtereken. Az amerikai kezdeményezés nyilvánvalóan a Sínai-félszigeten múlt hétvégén lezuhant orosz utasszállító repülőgép katasztrófájával van összefüggésben - jelentette a helyi média.

Az ABC amerikai hírtelevízió helyi idő szerint csütörtökön számolt be Washington kéréséről, amely bizonyos, az Egyesült Államokkal közvetlen összeköttetésben lévő repülőtereket érintene.

A védelmi minisztérium fontolóra vette a poggyászok ellenőrzésének szigorítását is az amerikai repülőtereken - ismertette az ABC a légügyi hatóságok és a kormány képviselőire hivatkozva.

Barack Obama amerikai elnök egy csütörtöki interjúban a pokolgépes támadást nevezte meg a Sínai-félszigeten múlt hétvégén történt légi katasztrófa lehetséges okának. Az amerikai biztonsági hatóságok képviselői szerint valószínűsíthető, hogy az Iszlám Állam (IÁ) áll a katasztrófa mögött. A dzsihadista szervezet egyiptomi ága órákkal a baleset után egyébként magára is vállalta az utasszállítóval történteket.

orosz gép repülőtér USA biztonság sínai-félsziget Amerika Egyiptom
Kapcsolódó cikkek