Vegán sört fog készíteni a Guinness - jelentették be. Az ír sörgyártó 2016 végétől áll át olyan gyártási technikára, amellyel már semmilyen állati eredetű rész nem lehet a söreikben.

A bejelentés persze meglephette a közvéleményt, a sörgyártás részleteit igen jól ismerőkön kívül sokan nem tudhatták, hogy egy sörben előfordulhat bármi, ami állati eredetű. Pedig ez így van, és nem csak a Guinness alkalmazza ezt a technikát. Amikor a sört szűrik, halhólyagból származó halenyvet is használnak arra, hogy az a sörbe nem illő anyagokat is kiválasszon a folyadékból. Ezek együtt rakódnak le a tartályok aljára, vagyis az üvegekbe kerülő sörben már nem marad belőlük - de elvileg nem lehet kizárni azt a lehetőséget, hogy nyomokban halenyv maradhasson a sörben. A Guinness most ezen változtat, így már a legpedánsabb vegánokra is számítana vásárlóként.