Cégvilág

Újabb bírságot kapott az MVM Net

Ismét megbírságolta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az állami tulajdonban lévő MVM Net Zrt.-t. Ezúttal 38,8 millió forint megfizetésére kötelezte a 450 MHz-es sáv frekvenciahasználati jogosultsága kapcsán kötött hatósági szerződés teljesítésének hiányosságai miatt.
A cég a vállalása ellenére sem építette ki maradéktalanul a rendszert az összes két számjegyű közlekedési főút mentén: ez eddig hét megyeszékhelyen és öt városban biztosította a lefedettséget.

Azt sem díjazták, hogy az MVM Net 19 megyeszékhelyből hétben gondoskodott csupán adatátvitel-kapacitásról a nagyvárosi közlekedés tájékoztató rendszereinek támogatása érdekében. A mostani bírság harmadik összetevője az volt, hogy a 15 hónapon belül vállalt bázisállomásszámnak mindössze 14,7 százalékát helyezte eddig üzembe. Az MVM Net Zrt. 2015. december 31-ig bezárólag országosan 95 százalékos területi lefedést vállalt. Egy hónapja azt jelentette be Krénusz Kornél, a társaság vezérigazgatója, hogy januártól üzemszerű működésre áll át a mostani tesztüzemből az MVM Net Zrt. LTE450 technológiára épülő mobilhálózata.

Az NMHH nem először bírságolta meg az MVM Net Zrt.-t. A mostanit megelőző, az első ütemben tapasztalt késlekedések miatt idén májusban és szeptemberben 12 millió forintos, illetve 36 milliós bírságot szabott ki, valamint új teljesítési határidőket írt elő. Eddig tehát 86,8 millió forint bírságot szabott ki a hatóság, de ennek az összegnek csak egy részét kellett a cégnek megfizetnie. A második ütem miatti jogsértések kapcsán meghozott elsőfokú döntés ugyanis még nem jogerős, azzal szemben a szolgáltató a hatóság elnökéhez fellebbezhet, emiatt ennek a bírságnak a megfizetése egyelőre függőben van.

mvm net
Kapcsolódó cikkek