Cégvilág

Cáfolják, hogy Matolcsy unokatestvére lenne a VS.hu tulajdonosa

Cáfolta a New Wave Production Kft. és a New Wave Media Kft. hétfőn azokat a híreket, amelyek szerint Szemerey Tamás tulajdonosa lett volna vagy lenne a cégeknek, illetve az azokhoz kapcsolódó Origo és vs.hu hírportálnak.

"A híresztelésekkel szemben a tény az, hogy Szemerey Tamás eddig sem volt és jelenleg sem tulajdonosa sem az említett két cégnek, sem a hozzájuk bármilyen formában kapcsolódó portáloknak. Ennek okán azon feltételezések is teljességgel megalapozatlanok, amelyek összefüggéseket láttatnak a rokoni kapcsolatok és a Magyar Nemzeti Bank alapítványai által a fenti cégeknek folyósított támogatások között" - tették hozzá.

Az Együtt szombaton közölte: hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz a "vs.hu kiadójának, Matolcsy György unokatestvérének" félmilliárdos jegybanki alapítványi támogatása miatt. A párt felszólította Szemerey Tamást, hogy fizesse vissza a Pallas Athéné alapítványoktól kapott 501 millió forintos támogatást.

Felmondott a vs.hu főszerkesztője, sorra távoznak az újságírók

Felmondott a Vs.hu főszerkesztője, Lebhardt Olivér - írta meg az Index. A vs.hu-nál ma eddig legalább hat újságíró felmondott, miután kiderült, hogy a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak botrányában a portál kiadója, a New Wave Kft. is érintett.

Nem mond le Matolcsy

Ahogy lapunk korábban megírta, látva az unokatestvérének juttatott támogatások keltette sajtóvisszhangot, kérdéssel fordultunk az MNB-hez, hogy Matolcsy György megfontolja-e lemondását. Erre vonatkozóan az MNB lapunknak azt válaszolta, hogy „az alapítvány megalapítását és bírósági bejegyzését követően önálló jogi személyiséggel rendelkező szervezet, amely független az alapítójától, és amelynek ügyvezetését a kuratórium látja el.

” Kiemelték: „Az MNB alapítói jogai nem terjednek ki az alapítványok cél szerinti tevékenységéhez kapcsolódó konkrét pályázati és támogatási döntések meghozatalára vagy befolyásolására.” Habár az MNB igyekezett megkerülni kérdésünket, a válasz alapján úgy tűnik, hogy Matolcsy nem tervezi lemondását.

New Wave Production Kft. vs.hu origo
Kapcsolódó cikkek