Cégvilág

Csökkentett üzemmód: sok kérdőjel a Vs.hu körül

Jövő héttől csökkentett üzemmódra vált a Vs.hu, fenntartják ugyan a hírszolgáltatást, de nagyobb riportok már nem lesznek a portálon – értesült a Népszabadság.

Az április 25-én felmondott tizenegy közéleti újságíró és a portál főszerkesztője most vasárnapig vállalta a munkát, jövő hétfőn már nem dolgoznak a cégnél.

Az újságírók így tiltakoztak amiatt, hogy a Magyar Nemzeti Bank alapítványai több mint félmilliárd forinttal támogatták a portál kiadóját, a New Wave Media csoportot, amely Szemerey Tamás üzletemberhez, Matolcsy György jegybankelnök unokatestvéréhez köthető.

A lap szerint a kiadó egyelőre nem akar gyors döntést hozni, ahogy azt a napokban György Bence, az Origo–New Wave Média csoport tartalomért felelős igazgatója elmondta, a megmaradt szerkesztőségen is múlik a Vs.hu sorsa.

A Népszabadság szerint van olyan elképzelés, hogy a Vs.hu közéleti jellegét megszüntessék, s inkább a szolgáltatás irányába tolják el. Az újrapozicionálás után lesz döntés arról is, hogy a Vs.hu-t az Origo újságíróival töltik-e fel vagy esetleg a két portált összevonják.

vs.hu
Kapcsolódó cikkek