Cégvilág

Tízezer számot kapott az állami távközlési cég

Tízezer szám használatára adott engedélyt az MVM Net Zrt.-nek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) annak érdekében, hogy a szolgáltató hálózatán különféle gépek – machine-to-machine – mobilfrekvencián fogadhassanak és továbbíthassanak adatokat egymás között. A távközlési társaságot néhány éve azért hozták létre, hogy infrastruktúrájával az államnak nyújtson szolgáltatásokat, de terveik között volt a gépek közötti kommunikáció is -e téren lépett most az NMHH.

A 71-es számtartományban engedélyezett számmező tehát tízezer számot tartalmaz, a számokon sem vezetékes, sem mobiltelefon-szolgáltatás nem nyújtható, az engedély határozatlan időre, visszavonásig szól.

A most engedélyezett számokkal megkezdődött a 10 milliárd számot tartalmazó új számtartomány használatba vétele az internetre csatlakozni képes okoseszközök, online pénztárgépek, autós fedélzeti számítógépek, háztartási gépek és más berendezések számára az automatikus kommunikációhoz, kiszélesítve az utat a hazai digitális gazdaság fejlődéséhez.

NMHH MVM Net Zrt MVM Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
Kapcsolódó cikkek