Cégvilág

Megfelezhetik a metrófelújítás költségeit, maradhatnak a lepusztult megállók

Nem újítanák fel a megállókat a 3-as metró korszerűsítésekor, megfelezhetik a beruházás kiadásait - értesült a Magyar Nemzet.

Elmaradhat a 3-as metró valamennyi megállójának a felújítása, Tarlós István főpolgármester pedig javaslatot készít a beruházás eredetileg 140 milliár­dos költségének megfelezésére – írta a Magyar Nemzet belső városházi forrásokra hivatkozva.

A felújított szerelvények új síneken, korszerű biztonsági berendezésekkel járhatnak majd 2019 végétől Újpest-Központ és a korábban felújított végállomás, Kőbánya-Kispest között. A lap szerint azonban utóbbi kivételével azonban 19 lepusztult, a hetvenes–nyolcvanas évek hangulatot árasztó, elhanyagolt állomáson szállhat majd ki az utas a megújult metrókocsiból.

Mint írták, a főpolgármesternek e súlyos lépéshez a legfőbb lökést az adta, hogy a napokban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hivatalos levélben ér­­­tesítette a fővárost arról, egy fillérrel sem fizet többet a magyar állam, ha a 3-as metró teljes felújításának a költségei meghaladják a korábban véglegesített 139,5 milliárd forintos keretet.

metrópótlás Budapest metró Tarlós István
Kapcsolódó cikkek