Cégvilág

Százmilliós támogatást kértek a felcsúti fociban dolgozók fizetésére

Huszonkét takarító, 23 karbantartó, vagy épp a marketingigazgató öt főállású munkatársa - többek közt az ő fizetésükre kért 103 millió forint támogatást a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia. A listát az Index találta meg: ebben azokat a pozíciókat nevezik meg, amelynek kifizetésére 50 százalékos támogatást kértek. Az MLSZ persze nem volt köteles a teljes összeget kifizetni.

Még érdekesebb a hír, ha a korábbi évek adataival vetjük össze a számokat. Az látszik ugyanis, hogy tavaly, tavalyelőtt és egy évvel azelőtt is gyakorlatilag forintra pontosan ugyanannyi pénzt igényeltek Felcsúton (az első évben 103 478 229 forintot, a következőben 1 forinttal kevesebbet, egy újabb évre rá pedig már ennél 34 forinttal többet). Az első évben viszont 49 főállású és 20 félállású dolgozójuk volt, egy évvel később 87, illetve 4, majd 103-ra, illetve 9-re változtak a számok. Vagyis gyakorlatilag teljesen mindegy, hány alkalmazottra kértek támogatást, pontosan ugyanannyi pénz kellett nekik.

A listában szerepel három archívum igazgató, öt edző, kilenc irodai asszisztens, egy iskolaigazgató is - és persze több tucat takarító és karbantartó. Összehasonlításként: a legjobb magyar akadémiának minősített debreceniek négy pozícióra kértek támogatást, igaz, aztán nem is kaptak semmit. Illés Béláék szombathelyi akadémiája nulla pozíciót írt be ide, a harmadik Honvéd tizenkettőt, a Kaposvár pedig tizenhármat.

Felcsút Foci sport
Kapcsolódó cikkek