Cégvilág

Csúszhat a fejlesztés a Postánál

Eredménytelennek nyilvánították a Magyar Posta közbeszerzési eljárását, amelyet a tervezett elektronikus kézbesítési rendszer kiépítésére és a szükséges eszközökre, például kézi számítógépekre írtak ki - írta a Magyar Nemzet.

Meghiúsult a Magyar Posta közbeszerzése – idézi a Magyar Nemzet napilap az Hivatalos Lapjában megjelent tájékoztatót. A beszerzés becsült értékével kapcsolatban azt tudni lehet, hogy a Magyar Posta Zrt. tavaly szeptemberben 2,4 milliárd forint EU-s támogatást kapott a Közigazgatás- és közszolgáltatás-fejlesztési operatív programból (Köfop) az adminisztratív terhek csökkentésére. Mint azt korábban a Világgazdaság megírta, a posta saját forrásból 1,9 milliárd forintot tesz hozzá a fejlesztéshez.

A pályázat leírásából kiderül, hogy mire kellene a rendszer: az ajánlott és tértivevényes küldemények rendszerét újítanák meg, sőt a közönséges leveleket is követni lehetne. Elvileg nem történhetne meg többé, hogy nyomtalanul eltűnik egy küldemény, illetve a kézbesítést igazoló tértivevényre sem kellene tíz-húsz napot várni, elektronikus formában gyakorlatilag azonnal megérkezne.

A korábban ismertetett tervek szerint az ügyfelek a személyes kézbesítésű levelek átvételekor már nem papírlapon, hanem elektronikus eszközön írnak alá. A küldeményazonosító ismertében a posta digitális csatornáin – például a társaság oldalán – így lehetőség lesz  majd a könyvelt levelek életútjának követésére.

logisztika közbeszerzés fejelsztés posta
Kapcsolódó cikkek