Cégvilág

Ezer új parkolóhely épül nyárra Ferihegyen

Ezer új parkolóhely kialakítását kezdte meg a Budapest Airport: nyártól az Aeropark régi helyén is parkolhatnak az autósok.

Ezer új parkolóhely kialakítását kezdte meg a Budapest Airport: nyártól a szabadtéri repülőgép múzeum, az Aeropark régi helyén is parkolhatnak az autósok. A parkoló átadása után a repülőtér 4700, különböző kategóriájú helyet kínál a gépkocsival érkezőknek.

Az Aeropark régi helyszínén, a 2 Terminálhoz közeli helyen ezer parkolóhelyet alakítsanak ki. Az aszfaltborítású parkolóban az egy-két hét hosszúságú nyaralás alatt is a zárt láncú kamerarendszer vigyázza a járműveket, ellenőrzi a ki- és behajtást a sorompóknál. A parkolót 150 méternyi fedett gyalogjáró köti majd össze a terminálhoz vezető gyalogjárókkal.

A mintegy 3 millió eurós, azaz közel 1 milliárd forintos beruházás része a Budapest Airport ötéves programjának, amelynek keretében összesen 160 millió eurót, a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér korszerűsítésére.

A Budapest Airport jelenleg négyféle parkolási lehetőséget kínál, amennyiben nem csak rövid, egy-két órás megállásról van szó a repülőtéren. Ezeket a repülőtér online foglalási rendszerén keresztül is el lehet érni.

Ferihegy parkoló Budapest Airport
Kapcsolódó cikkek