Cégvilág

Szirupkeverő üzemet avatott a Szentkirályi Kékkúton

A Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz 2,6 millió euróból létrehozott szirupkeverő üzemét avatták fel pénteken Kékkúton, ahol új termékként gyümölcs ízesítésű ásványvizet állítanak elő. 

A beruházás eredményeként 15 százalékkal nő a cég termelése – közölte a vállalat 110 éves fennállása alkalmából rendezett pénteki üzemcsarnok-avató rendezvényen a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke.

Balogh Levente elmondta, hogy az önerőből megvalósított beruházás célja a márka piaci erősítése és az ásványvizek piacán a 38 százalékos magyarországi részesedés 50-60 százalékra emelése. Felidézte, hogy a vállalat 15 évig külföldi tulajdonban volt, veszteségesen működött, majd tavaly nyereségessé vált, miután a Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a Kékkúti Ásványvíz Zrt. egyesült, a tulajdonos, Central Europe Mineral Water Holding 2015-ös létrehozásával.

Alessandro Pasquale, a Central Europe Mineral Water Holding társtulajdonosa mérföldkőnek nevezte a beruházást, szavai szerint „a Theodora a tradíciót képviseli, a Szentkirályi pedig az újdonságot.”

Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára arról beszélt, hogy Magyarország vízügyi nagyhatalomnak számít, és emlékeztetett, hogy tavaly év végén, Magyarországon szervezték meg a második nemzetközi Víz világtalálkozót. Magyarország egyik legfontosabb export-termékének nevezte a vízhez kapcsolódó tudást, egyebek mellett az öntözéssel, ivóvízellátással összefüggő technológiák magas színvonalát.

Magyarországon évtizedekig lemaradásban voltak a családi gazdaságok, ezért is nagy jelentősége van az ehhez hasonló beruházásoknak, amelyek nélkül a magyar gazdaság nem erősödhet tovább – fogalmazott. Martin Olivér, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. ügyvezetője az MTI kérdésére válaszolva kifejtette: az üzemavatáson további öt évre meghosszabbítják a Balaton-felvidéki Nemzeti Parki Igazgatóságával az együttműködést, melynek keretében egyebek mellett felújítják a kétszer 8 kilométer hosszú Theodora tanösvényt.

A cég tavaly 3,4 milliárd liter ásványvizet gyártott, a kékkúti üzemből 140 millió liter származott. A vállalatnál 320 munkavállalót foglalkoztatnak, a kékkúti üzem dolgozónak száma ezen belül 120. A tavalyi árbevétel közel 15 milliárd forint volt – közölte az ügyvezető.

Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Szentkirályi
Kapcsolódó cikkek