Cégvilág

Fulladásveszélyt is okozhatnak a hamis játékok

Életveszélyes sérüléseket és több száz milliárd forintnyi anyagi kárt okoznak a hamisított és ellenőrizetlen forrásból származó játékok.

Életveszélyes sérüléseket és több száz milliárd forintnyi anyagi kárt okoznak a hamisított és ellenőrizetlen forrásból származó játékok. A problémát csak súlyosbítja, hogy a játékszektort érintő hamisítások miatt az elmúlt években összesen több mint 13 ezren vesztették el az állásukat - derül ki az Szellemi Tulajdon Európai Hivatalának (EUIPO) korábbi jelentéséből.

„A könnyen leváló alkatrészek és játékdarabok akár fulladáshoz is vezethetnek az egy-két éves kisbabáknál, hiszen ők bármikor lenyelhetik a kisebb méretű játékokat” – jelentette ki Németh Mónika, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) titkára. Hozzátette: leginkább az utcán és a piacokon fordulhatnak elő a hamis termékek, de az illegális online ugyancsak jelentős forgalmat generált az utóbbi években, ezért nagyon fontos a szülők tudatos fogyasztói hozzáállása.

A Szellemi Tulajdon Európai Hivatal (EUIPO) egyik korábbi jelentéséből egyébként kiderült, hogy éves szinten csaknem másfél milliárd eurónyi adóbevételtől esik el az EU a hamisított babák, akcióhősök, állatfigurák, játékhangszerek, elektronikus játékok, szerencsejátékok, kirakós- és kártyajátékok, valamint társasjátékok miatt. Az elmúlt években a hazánkat érő kár évente átlagosan 3,3 milliárd forintra volt tehető – derül ki a HENT közleményéből.

Fulladásveszély hamis játék
Kapcsolódó cikkek