Cégvilág

Európa lemaradt, Amerika kullog a mezőny után

A Qatar Airways 2011, 2012 és 2015 után negyedik alkalommal lett a legjobb légitársaság a Skytrax által készített összeállításban.

A Qatar Airways a legjobb légitársaság idén a Skytrax felmérése szerint; 2011, 2012 és 2015 után ez a negyedik alkalom, mikor a dohai székhelyű cég az élen végzett az összeállításban. A katari légi fuvarozónál a kényelmet és a fedélzeti szórakoztató-rendszer minőségét értékelték kiemelkedőnek az utasok.

A katari légi fuvarozónál a kényelmet és a fedélzeti szórakoztató-rendszer minőségét értékelték kiemelkedőnek az utasok. Forrás: AFP

A Skytrax felmérése százöt országban közel húszmillió utas véleménye alapján készült, több mint 325 légitársaságot vizsgáltak 49 paraméter alapján. Az idei lista élbolyát egyértelműen az ázsiai légitársaságok uralják. A második helyezett a Singapore Airlines, melynél a kiemelkedő fedélzeti szolgáltatásokat emelték ki. A harmadik az ANA (All Nippon Airways), amely a legnagyobb nemzetközi fuvarozó Japánban. A tavalyi első helyezett, az Emirates az idén a negyedik helyre szorult.

A top 10-ben mindössze egy európai légitársaságnak, a német Lufthansának jutott hely. Amerikai cég azonban még az első harmincba sem fért bele, a legjobb értékelést (32. helyezés) a Delta kapta.

légitársaságok repülés Qatar Airways
Kapcsolódó cikkek