Cégvilág

Megkezdik a rózsadombi szellemház eltüntetését

Napokon belül megkezdik az életveszélyes műszaki állapotú egykori SZOT-üdülő elbontását, illetve újraépítését. A torzó több mint 20 éve csúfítja a budai panorámát, ám 2019 őszére a látképhez méltó fejlesztés valósul meg a helyén.

Július 3-án elkezdődik az évtized egyik legjelentősebb budai beruházása a Vérhalom utcában: korszerű, energiatakarékos társasház épül az egykori SZOT-üdülő helyén. A több mint két évtizede befejezetlenül álló szellemház nem csak a városképet csúfítja, de életveszélyessé is vált az elmúlt évtizedek alatt.

A beruházó Rózsadomb Panoráma Kft. idén év elején vásárolta meg az ingatlant, és a Magyar Építészkamara bevonásával országos tervpályázatot írt ki az épület arculatának megújítására. A legjobb koncepció kiválasztását szakmai testületre bízta, melynek tagjai voltak a hazai építésszakma elismert képviselői, köztük Vikár András, Lukács István, Varga Tamás, Vonnák János többszörös Pro Architectura és Ybl-díjas építészek.

Fotó: Kocsis Zoltán

A fejlesztő immár jogerős építési engedély birtokában többfordulós tenderen a Market Építő Zrt.-t választotta ki a kivitelezési munkálatok elvégzésére. A társaság a munkaterület július eleji átvételét követően elbontja a szellemházat, illetve a munkálatokkal párhuzamosan zajlanak majd az építési, majd a belső szakipari munkák. A Market Zrt. legkésőbb 2019 őszén adja majd birtokba a mintegy 100 apartmanból álló társasházat.

A Rózsadomb Panoráma Kft. tulajdonosa, Wáberer György a Világgazdaságnak a napokban adott interjút, amelyben ingatlanfejlesztési terveiről beszélt.

rozsadomb Wáberer György SZOT-szálló ingatlan
Kapcsolódó cikkek