Cégvilág

Tovább terjeszkedik Andy Vajna rádiója

Holnaptól a médiahatóság engedélye alapján több rádió is egyesül, ami a Rádió 1 üzemeltetőjének malmára hajtja majd a vizet.

A Médiatanács a Hold Rádiós és Televíziós Reklám Kft. és a Radio Plus Kft. közös kérelmére engedélyezte, hogy a Székesfehérvár 103,8 MHz és a Mosonmagyaróvár 99,7 MHz rádiós jogosultságok július 1-jétől hálózatba kapcsolódjanak a Radio Plus Kft.-vel, illetve hozzájárult ahhoz, hogy ekkortól 103,8 Rádió 1, illetve 99,7 Rádió 1 néven folytassák sugárzásukat. (A Rádió 1-et Andy Vajna cége üzemelteti.)

A Médiatanács a Székesfehérvár 101,8 MHz helyi rádiós frekvencia hasznosítására beérkezett ajánlatok közül nyilvántartásba vette a VLNC FM Rádió Kft. pályázatát, míg a Veszprém Rádió Kft.-t és a Turul Média Kft.-t hiánypótlásra szólította fel. A Regionális Rádió Kft. nyilvántartásba vételét megtagadta a testület, mert a pályázat alakilag érvénytelennek bizonyult. (Ez utóbbi céget nemrég alapította a Krskó Tibor tulajdonában lévő HGY Invest Kft. azzal a céllal, hogy belépjen a regionális rádiós piacra.)

Mindezeken túl a Médiatanács hiánypótlásra szólította fel a Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Betegeiért Alapítványt, illetve az FM1 Műsorszolgáltató Kft.-t a Miskolc 103,0 MHz körzeti rádiós frekvencia hasznosítására érkezett pályázatok kapcsán. Az Ifjúságért és Rádiózásért Egyesület pályázata alakilag érvénytelen volt.

Andy Vajna médiahatóság frekvencia rádió
Kapcsolódó cikkek