Cégvilág

Fakocka ütötte ki a 3-as metró felújított szerelvényét

Nem történt meghibásodás a felújított metrószerelvényen, egy idegen tárgy okozta a vonat átmeneti kiesését a fogalomból.

A médiában számos tájékoztatás olvasható arról, hogy a mai napon az M3-as metróvonalon közlekedő egyik felújított szerelvény meghibásodott, az ajtóvisszajelző lámpa nem jelzett a vezetőnek – írja hivatalos sajtóközleményében a BKV Zrt. A közlekedési vállalat az eset után az érintett vonatot biztonsági átvizsgálásra a telephelyre szállította, ahol az orosz és magyar szakértők ellenőrizték a szerelvényt.

Ennek során kiderült: a vonat egyik ajtaja alá egy idegen tárgy (a BKV közlése szerint egy fakocka) került, ennek következtében szorult meg az ajtó, ezért nem volt a vezető számára visszajelzés az ajtók zárt állapotáról. A Bolla Tibor elnök-vezérigazgató jegyezte közlemény leszögezi: a védelmi rendszer jól működött, a „vezető számára nem érzékelhető eseményről adott fontos információt”.

Az eset az utasbiztonságot nem veszélyeztette. A szerelvény az idegen test eltávolítása óta hibamentesen, jól működik, átvizsgálás után pedig újra forgalomba állhat – fűzte hozzá a BKV.

BKV metró fakocka
Kapcsolódó cikkek