Cégvilág

Green Holidays: lefoglalják a tulajdonos vagyonát

Elrendelte a cégbíróság, hogy az adóhatóság lefoglalja a Green Holidays Kft. tulajdonosának a cégben lévő vagyoni részesedését, és végrehajtást indított a SzállásOutlet Kft. ellen.

Elrendelte a cégbíróság, hogy az adóhatóság lefoglalja a Green Holidays Kft. tulajdonosának a cégben lévő vagyoni részesedését, és végrehajtást indított a SzállásOutlet Kft. ellen. A Cégközlönyben megjelent határozatokról az MTI adott hírt. A Green Holidays Kft. alaptőkéje a cégnyilvántartás szerint 2016-ban 16,1 millió forint volt. A július elején fizetésképtelenséget jelentő Green Holidays Kft. és partnerei, a SzállásOutlet Kft. és annak utazási portálja, az Indulhatunk.hu és több outlet portál hoppon maradt vásárlói az eddigi adatok szerint legalább 480 millió forintot fizettek be nyaralásra.

Forrás: MTI

Káruk maradéktalan megtérítésére az eddigi információk szerint kevés az esély. Időközben a rendőrség csalás bűntette miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást indított. A Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Green Holidays utazásszervezési engedélyének megszerzése előtt egy utazásközvetítő cég az utazási csomag részeit jogellenesen, elemekre bontva, szállásdíj és repülőjegy formájában értékesítette. Erről a fővárosi kormányhivatal fogyasztóvédelmi hatóságát még decemberben értesítették, aminek nyomán az Indulhatunk.hu oldalt üzemeltető SzállásOutlet Kft.-vel szemben vizsgálat indult. A Világgazdaság megkeresésére Csépai Balázs ügyvéd, a MUISZ jogi szakértője elmondta: új fejlemény lenne az ügyben, ha az ügyletekben hibrid üzemmódban, utazásszervezőként és utazásközvetítőként jelen lévő cégek az előbbiek kaucióját bevonnák a kártalanításba. Az adóhatósági végrehajtás most azt jelentheti, hogy az utasok mellett az utazásközvetítők is igyekeznek hozzájutni kintlévőségeik egy részéhez végrehajtás révén.

MUISZ Green Holidays Green Holidays Kft
Kapcsolódó cikkek