Cégvilág

Indul az Erste Bank jégkorongliga

Majd 10 év után nevet váltott a felnőtt magyar jégkorong-bajnokság.

Kilenc év után Erste Liga néven folytatódik a felnőtt magyar jégkorong-bajnokság. „A bankkal hosszabb távra és jobb feltételekkel tudtunk megállapodni, mint a korábbi támogatóval” – mondta el Such György, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke. Hozzátette:

az új szponzorral egy sokkal profibb bajnokságot terveznek, ahol a nézők magasabb hozzáadott értéket kapnak. Ennek fényében idén elindítják a licence-rendszert, amelyben a csapatoknak meg kell felelniük bizonyos elvárásoknak.

Jelasity Radovan, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója elmondta: nagy öröm számukra, hogy az egyik legdinamikusabban fejlődő sportág szponzorai lehetnek. Miután az anyavállalat az osztrák ligát támogatja, így – bár az Erste nincs jelen sok helyen a sporttámogatásban – a bank számára fontos volt, hogy a 3 éves együttműködést tető alá tudják hozni.

A Ligacsapotok megválasztották a vezetőket: Szőke Álmos a liga elnöke maradt, aki 2016 óta a Red Bull hazai vezetője, míg a szponzor képviseletében Szabados Richárd, az Erste vállalati üzletág-vezetője a liga új tisztviselőjévé vált.

Erste szponzor jégkorong
Kapcsolódó cikkek