Cégvilág

Kiderült: így ápolják fogaikat a magyarok

Önbevallás alapján általános a fogápolás elterjedtsége, naponta többször azonban csak a magyarok fele mos fogat. Minden tizedik honfitársunk nem ápolja napi szinten a fogait egy új kutatás szerint.

A magyar lakosság nagy része minden nap elvégzi az alapvető szájhigiéniai lépéseket – világított rá az NRC piackutató és a Rapid White 2017-es 1000 fő bevonásával készült reprezentatív felmérése.

Kiderült, az emberek 97-98 százaléka szokott használni fogkefét és fogkrémet, ebből pedig 55 százalék azoknak az aránya, akik naponta többször is, és 35 százalék azoké, akik napi egyszer nyúlnak ezen fogápolási kellékek felé reggel vagy este. Csupán 10 százalék azoknak az aránya, akik csak ritkábban, mint naponta tesznek eleget az alapvető szájhigiéniai feladatoknak.

Forrás: AFP

Szájvizet a 18-59 év közötti lakosság 68 százaléka szokott használni, amiből 26 százalék öblöget legalább napi egyszer, míg a magyar nők és férfiak 32 százaléka inkább hanyagolja azt. A válaszokból kiderült az is: a résztvevők 34 százaléka szokott fogselyem segítségével gondoskodni fogai egészségéről, a válaszadók 8 százaléka napi szinten.

A kutatás alapján Magyarországon az emberek 4 százaléka használ napi szinten fogfehérítőt, 25 százalék viszont, helyesen, inkább mellőzi a rendszeres alkalmazásukat, hiszen többnyire ezen termékek nem a napi szintű beavatkozásra lettek kifejlesztve, elegendő kúraszerűen vagy bizonyos időközönként alkalmazni őket.

egészség fogápolás szájápolás
Kapcsolódó cikkek