Cégvilág

Segítene elkerülni a metrófelújítás miatti káoszt a BKK

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn elindította honlapjának új aloldalát, amelyen minden szükséges információt megad ahhoz, hogy minden érintett akár már most előre megtervezhesse, miként éri majd el úti célját a metrópótlás ideje alatt.

A BKK a mai napon elindította honlapjának új, www.bkk.hu/m3felujitas címen elérhető aloldalát, amelyen minden szükséges információt megad ahhoz, hogy bárki, aki a pótlásban érintett – legyen közösségi közlekedéssel, gépjárművel utazó, biciklis vagy gyalogos – akár már most előre megtervezhesse, miként éri majd el úti célját a metrópótlás ideje alatt.

Az oldalon közlekedési módonként megtalálhatók a friss utazási információk, a metrópótláshoz kapcsolódó hírek, az eligazodáshoz szükséges interaktív és statikus térképek; emellett egy helyen elérhetők a kapcsolódó, hasznos linkek és weboldalak is. A BKK aloldala – amely a metróvonal-felújítás idején folyamatosan frissül – mellett érdemes felkeresni a rekonstrukció hivatalos honlapját is, amely a www.m3felujitas.hu címen érhető el.

Az M3-as metróvonal rekonstrukciójához kapcsolódó pótlás november elején kezdődik az északi, Lehel tér – Újpest közötti szakasz lezárásával. A metró egy évig munkanapokon kora reggeltől estig csak Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekedik – a Lehel tértől Újpest felé a csúcsidőben 45 másodpercenként induló pótlóbuszokkal lehet eljutni –, esténként és hétvégén pedig a teljes vonalon pótlóbusz jár.

Akár a pótlóbuszt választják, akár valamelyik alternatív, elkerülő útvonalon közlekednek, utazási idejük mintegy 10-15 perccel növekedni fog – figyelmeztet a BKK.

Az M3-as metróvonal felújítása az elkövetkező évek legnagyobb fővárosi közlekedési beruházása, amelynek célja, hogy a Budapesten közlekedők kényelmesebben, modern, megújult állomásokon és vonalon keresztül, felújított metrószerelvényeken utazhassanak.

https://www.vg.hu/vallalatok/teljes-metrozarral-indul-az-m3-felujitasa-2-647145/

M3-as metró BKK metrófelújítás információk
Kapcsolódó cikkek