Cégvilág

Már költöznek az első bérlők hazánk legkorszerűbb adatközpontjába

Átadták az Invitech Solutions legújabb adatközpont egységét szerdán Budapesten – közölte a távközlési szolgáltató cég.

Szerdán átadták az Invitel adatközpontját, amely Magyarország eddigi legkorszerűbb ilyen létesítménye. Az Invitech Solutions-höz tartozó „DC10” adatközpontpark bővítésének tervezésekor az volt a cél, hogy a rendelkezésre állásra vonatkozó igen szigorú nemzetközi előírásoknak és szabványoknak mindenben megfelelő, a legkorszerűbb biztonsági rendszerekkel ellátott létesítményt valósítsanak meg.

Az adatközpontokat minősítő nemzetközi intézet, az Uptime Institute szerint a társaság „DC10” elnevezésű telephelyén most elkészült új létesítmény, a „DC10-III” az úgynevezett „TIER III” kategória biztonsági szabványainak is megfelel a tervdokumentáció alapján. Ettől kezdve az Uptime Institute garanciát vállal arra, hogy az új egység eleget tesz a vonatkozó TIER szint előírásainak. Ez pedig lényegében azt jelenti, hogy a szolgáltatást igénybe vevő cégek számára az Invitech Solutions garantálja a legmagasabb szintű minősített biztonságot és rendelkezésre állást ma az Magyarországon.

Az első bérlők lassan be is költöznek az új szerverparkba, a sietségük oka nyilvánvalóan az, hogy egyre több iparágban jelent presztízst, ha elmondhatják, milyen minősítésű létesítményben tárolják adataikat, szervereiket. Ez már csak azért is fontos, mert az informatikai biztonság egyre nagyobb jelentőséggel bír a gazdasági élet szereplői számára, legyen szó akár multinacionális vállalatról, akár állami tulajdonú cégről.

„Számos adatközpont épült hazánkban, hogy a vállalatok az évről évre hatalmas mennyiségben felhalmozódó információmennyiséget tárolni tudják, szervereiket elhelyezzék, felhőalapú technológiákat vagy – akár biztonsági megfontolásból – tartalékkapacitásokat vegyenek igénybe – nyilatkozta az átadón Javorniczky Áron, az Invitech Solutions operatív vezérigazgató-helyettese. Hozzátette: minden ilyen esetben alapvető szempont az információbiztonság és a rendelkezésre állás kérdése, ezért az adatközpontokat üzemeltető cégek ennek a két fő szempontnak kívánnak megfelelni leginkább, más követelmények mellett.

„Társaságunk ebben is úttörő szerepet kíván betölteni, mi akarjuk hazánkban garantálni a legmagasabb, tanúsított megfelelőségi szintet. Meggyőződésünk, hogy hamarosan számos vállalat ezt a színvonalat fogja meghatározni követelményként, amikor adatközpontot keres, ez a tanúsítás pedig csak erősíti a belénk vetett bizalmat. Mi elébe kívánunk menni ezeknek az elvárásoknak” – fűzte hozzá Javorniczky.

Invitech Javorniczky Áron központ
Kapcsolódó cikkek