Cégvilág

Vénaszkennerrel védenék a felhőkben tárolt információkat

Egész Latin-Amerikára nyithat ajtót az iSRV és az OTT-ONE számára az október végén kötött kolumbiai üzlet – mondta a Világgazdaságnak Kósa Gábor, az iSRV vezérigazgatója.

Kétszer is limitig húzták a vásárlók az OTT-ONE papírjait, amikor októberben híre jött, hogy Bogotában az OTT-ONE cégcsoport és stratégiai partnere, az iSRV Zrt. háromoldalú együttműködési szerződést írt alá a medellíni székhelyű ESU (Empresa para la Seguridad Urbana) társasággal, mely Kolumbia egyik meghatározó biztonságtechnikai cége. Az együttműködés keretében együttesen szándékoznak vénaszkenneren alapuló biztonságtechnikai megoldásokat értékesíteni a nagyobb kolumbiai városokban. Továbbá az OTT-ONE és az iSRV tárgyalásokat kezdett a kolumbiai hadsereg tulajdonában álló innovációs központtal közös kutatási projektek indítására, valamint esetlegesen egy közös kolumbiai vállalat létrehozására.

A vénaszkenneres megoldások a biometrikus azonosításon alapuló szoftveres szolgáltatások közé tartoznak, ami az IT-biztonságtechnika minősített esete, hiszen nem elég egy eszköz (token) birtoklása és a jelszó (PIN), hanem a jelszó használatára jogosult személynek fizikailag is jelen kell lennie az azonosításkor. És ez a tenyérben található vénák szerkezete alapján történik.

Forrás: AFP

Cégünk a vénaszkenneres technológiához kapcsolódó értékesítési és fejlesztési jogokkal rendelkezik

– mondta a Világgazdaságnak Kósa Gábor, az iSRV Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette: egy autóipari hasonlattal élve, az igényeikhez igazított „motort”, vagyis a szkennert és a szoftvert ugyan készen kapják, de az „alváz”, a „futómű” és a „karosszéria” a saját hozzáadott értékük.

Stratégiai partnerük, az OTT-ONE a külföldi piacfelmérést, értékesítést végzi, mint kizárólagos jogosultja a termékek külföldi értékesítésének. Amint azt Kósa Gábor kiemelte, ennél a technológiánál már a vevői igény felmérése is speciális szakértelmet feltételez, hiszen komplex szolgáltatást nyújtanak, amibe az eszköz leszállítása és a betanítás is beletartozik.

Külön kiemelte, hogy nagy perspektívát látnak a felhőalapú technológiák vénaszkenneres biztonságtechnikájában, mert a vállalatok egyre nagyobb értékeket tárolnak a „felhőkben”. Ráadásul a szkenner, akár egérbe, notebookba is beépíthető, vagyis a vállalati levelezések, dokumentációk védelme asztali eszközökkel megoldható. Hasonlóan fontos új irány a vénaszkenner alkalmazása a netbanki azonosítás során.

A kolumbiai együttműködést azért tartja nagyon fontosnak a vezérigazgató, mert a hadsereggel közös kutatási projektek révén a „tereptudás” beépülhet a termékfejlesztésbe. Ráadásul ebben az esetben már nem csupán szoftverre kell gondolni, hanem olyan dedikált eszközökre, melyek alkalmazkodnak az adott környezethez. Mint mondta, Latin-Amerikában a kolumbiai hadsereg és rendőrség tapasztalatai etalonnak számítanak, ezért úgy gondolják, hogy a kolumbiai piacra lépés kontinentális ajtót nyithat ki a két magyar vállalat előtt. Terveik szerint nem csupán a vénaszkennerrel lesznek jelen a piacon, hanem streaming technológiákat is értékesítenek. Szerinte az üzlet nagyságrendje jelentős, de konkrét számok említését még korainak tartotta.

vénaszkenner információk felhő
Kapcsolódó cikkek