Cégvilág

Ötmilliárd forintért vettek mozijegyet a magyarok

A magyar mozik harmadik negyedéves bruttó jegybevétele félmilliárd forinttal növekedett az előző negyedévihez képest, a művészmozik is jobban teljesítettek. A legnépszerűbb film a Gru című animáció lett.

A magyar mozik harmadik negyedéves bruttó jegybevétele félmilliárd forinttal haladta meg az előző negyedévit a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) adatai szerint. A legtöbben a Gru 3 című animációra váltottak jegyet.

Összesen 3,8 millió néző bruttó 5,2 milliárd forint jegybevételt produkált az NMHH Filmirodájának összesítése szerint 2017 harmadik negyedévében, meghaladva az előző negyedévi 3,4 milliós nézőszámot és 4,7 milliárd forintos jegybevételt.

Forrás: MTI

A legtöbben – összesen 510 ezren – a Gru 3-ra voltak kíváncsiak, 170 ezerrel többen, mint az előző negyedév nyertesére, a Halálos iramban 8-ra a második negyedévben. Az animációt a Baywatch követi 286 ezer nézővel, majd az Az című horror 257 ezer látogatóval. Lecsúszott a dobogóról a legnézettebb magyar filmalkotás, a Pappa Pia – a romantikus, zenés vígjátékra 199 ezren váltottak jegyet.

A tíz legnézettebb film hivatalos nézőszáma a magyar mozikban 2017. harmadik negyedévében
Forrás: NMHH

Az előző negyedévben szintén egy magyar film lett a negyedik legnézettebb, a Kincsemre akkor 229 ezren voltak kíváncsiak. A Top10-ben egyébként hét film is egyesült államokbeli, a legnézettebbek között hatodik az angol–francia Dunkirk, hetedik pedig a francia Valerian és az ezer bolygó városa.

Jól mentek a magyar filmek a művészmozikban

Az adatokon belül az NMHH külön kimutatást készített az artmozikról. Ezek nézőszáma 2017 harmadik negyedévében a tavalyi hasonló időszakhoz képest 226 ezerről 268 ezerre emelkedett. A jegybevétel 283 millió forintra nőtt, ez közel 47 millióval több, mint egy évvel ezelőtt. A művészmozikban is a Gru 3-ra váltottak a legtöbben jegyet, összesen 21 ezren. Ezt követte a Pappa Pia (17 574 néző), a Kincsem (11530 néző), valamint a Testről és lélekről (10209 néző).

(A részletes harmadik negyedéves adatokat az NMHH honlapján érheti el.)

mozi NMHH artmozi
Kapcsolódó cikkek