Cégvilág

Európa élvonalához tartozunk a gyógyszervizsgálatok terén

Magyarországon évente egy kisvárosnyi ember vesz részt klinikai gyógyszervizsgálatban – mondta a klinikai kutatásokra szakosodott Synexus Magyarország Kft. pácienskapcsolati menedzsere csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Magyarországon évente húszezer ember vesz részt klinikai gyógyszervizsgálatban, ezzel hazánk az egy főre vetített vizsgálatokat tekintve Európa élvonalához tartozik – mondta a klinikai kutatásokra szakosodott Synexus Magyarország Kft. pácienskapcsolati menedzsere csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Forrás: AFP/Amelie-Benoist/BSIP

Gerhardt Fanni közölte, hogy a klinikai vizsgálat során a fejlesztési stádiumban levő gyógyszereket a sikeres laboratóriumi kísérletek után embereken tesztelik. Ha a teszt sikeres, akkor forgalomba kerülhetnek a gyógyszerek.

A folyamat szigorúan szabályozott protokoll szerint történik, alapos kivizsgálás után, csak a meghatározott kritériumoknak megfelelő betegek kerülhetnek be a tesztelésbe, amelynek során végig szoros kapcsolatban vannak az orvossal – ismertette a menedzser.

Véleménye szerint a gyógyszervizsgálatban való részvételnek több előnye van, mint veszélye. Egy új, modern terápiás módszerként szolgálhat és akár életmentő esélyt is adhat azoknak, akiknek nem segített az addigi kezelés – emelte ki.

Hozzátette, hogy friss felmérésük szerint a résztvevők nagyon pozitív tapasztalatokat szereznek a teszt során, legtöbbjük később is szívesen venne részt gyógyszervizsgálatokban.

klinikai gyógyszervizsgálat páciensek Synexus Magyarország Kft.
Kapcsolódó cikkek