Cégvilág

Újgenerációs mobil robotok forradalmasíthatják a logisztikát

Az újgenerációs mobil robotok megváltoztatják mindazt, amit a gyártók belső szállítási és logisztikai folyamatairól eddig gondoltunk. Hamarosan a hazai piacot is meghódítják, már itthon is elérhető a legkorszerűbb technológia.

Dánia leggyorsabban növekvő robotgyártója és az iparág éllovasa 2017-ben elérte a 10 millió eurós álomhatárát (az értékesítések 25 százaléka az USA-ból származik), az idei évben már 27 millió eurót céloz meg, tovább növelve a globális terjeszkedést és a munkahelyek teremtését. A mobil robotok hamarosan a hazai piacot is meghódítják, már itthon is elérhető a legkorszerűbb technológia – derül ki a Mobile Industrial Robots (MiR) közleményéből.

Kamstrup/MIR
Forrás: MiR

A Mobile Industrial Robots 2013 óta fejleszti és forgalmazza az ipar legfejlettebb együttműködő és biztonságos, autonóm, mobil robotjait. A robotok már itthon is elérhetőek, az érdeklődő cégeknek Magyarországon jelenleg a RONIX-AUTOMATIKA Kft. nyújt segítséget. Thomas Visti, a MiR vezérigazgatója szerint a növekedés 2017-ben elsősorban a multinacionális cégek megrendeléseinek volt köszönhető, amelyek a mobil robotok újabb és újabb megrendelésével tértek vissza hozzájuk, miután teszteltek és elemeztek egy-egy MiR robotot és annak eredményeit.

„Az MiR már most olyan nagyvállalatokat tudhat ügyfelei között, mint a Honeywell, az Argon Medical, a Kamstrup, az Airbus, az Unilever, az Adidas vagy a Flex, az általa gyártott robotok pedig több helyen találhatóak meg világszerte, mint az összes többi gyártó termékei együttvéve” – olvasható a MiR közleményében.

2017-ben a MiR megduplázta alkalmazottainak számát 27-ről 60-ra, és további 50 fővel tervezi bővíteni a dolgozói létszámot 2018-ban. A növelés mellett a cég megduplázza székhelyének méretét is Odense-ben, ahol 2017-ben egy hatalmas teszt- és oktató központot hozott létre. A tavalyi év folyamán a MiR irodákat létesített Sanghajban, Barcelonában, Szingapúrban, Dortmundban és nemrégiben San Diegoban is azért, hogy közelebb lehessen a piachoz és 120 disztribútorához, világszerte 40 országban. A MiR 2016-ban megnyitotta egyesült állomokbeli irodáját is New York-ban.

 

A 2017-es, 300 százalékos árbevétel növekedés 20 százaléka az Egyesült Államokból, 16 százaléka Németországból és Dél-Európából, 10 százaléka Közép- és Kelet-Európából származik a közlemény szerint.

intralogisztika Mobile Industrial Robots mobil robotok
Kapcsolódó cikkek