Cégvilág

Fűtőelemeket cserélnek a paksi 2. blokkban

Megkezdődött a Paksi Atomerőmű 2. blokkjának idei évi karbantartása (főjavítása) február 24-től a vállalat középtávú karbantartási tervének megfelelően – közölte honlapján az Országos Atomenergia Hivatal a honlapján hétfőn.

A Paksi Atomerőmű középtávú karbantartási tervének megfelelően február 24-től megkezdődött a 2. blokk idei karbantartása (főjavítása), amely a fűtőelemek üzemszerű cseréjével összekötött tervszerű karbantartási tevékenységeket foglalja magában – közölte honlapján az Országos Atomenergia Hivatal.

Fotó: Móricz-Sabján Simon

A hivatal a jogszabályi követelmények alapján folyamatosan felügyeli a blokk leállítását, indítását és a fűtőelemcserével, karbantartással kapcsolatos összes tevékenységet.

A főjavítás ideje alatt az OAH által végzett hatósági felügyelet kiterjed a karbantartási és főjavítási tervekre, azok végrehajtására. A folyamat végén, a szabályrendszernek megfelelően, az üzemeltetési feltételek és korlátok szerint indítják majd újra a blokkot, miután az OAH kiadta az ehhez szükséges indítási engedélyt.

fűtőelemcsere éves karbantartás Paksi Atomerőmű főjavítás országos atomenergia hivatal 2. blokk
Kapcsolódó cikkek