Cégvilág

A Netflix történetének leggyorsabb növekedéséről számolt be

A várakozásoknál jóval nagyobb mértékben növelte felhasználóinak számát a Magyarországon is jelen lévő amerikai Netflix internetes tartalomszolgáltató az idei első negyedévben.

A március végével záródott három hónapban 7,41 millió új felhasználó regisztrált a tartalomszolgáltatónál a New York-i tőzsde hétfői zárása után közzétett gyorsjelentés tanúsága szerint, a szakértők csupán 6,3 millió új taggal számoltak.

A cég felhasználóinak száma 125 millióra nőtt világszerte az első negyedév végére. Tavaly december végén 117,58 millió, egy éve, március végén pedig még csak 98,75 millió volt ez a szám. Ezen belül az előfizetéssel rendelkezők száma a tavaly márciusi 94,36 millióról decemberre 110,64 millióra, idén március végére pedig 118,9 millióra nőtt.

Az Egyesült Államokban 56,71 millió felhasználóból 55,09 milliónak volt előfizetése, külföldön pedig 68,29 millió felhasználóból 63,82 volt előfizető idén március végén.

A Netflix sztárjai, Claire Foy (b) és Matt Smith (j) az idei Golden Globe-on
Forrás: Valerie Macon / AFP

A Netflix felhasználói a regisztrációt követő első hónapban ingyenesen nézhetik a Netflix által kínált filmeket és sorozatokat, ezután előfizetési díj ellenében használhatják a szolgáltatást.

A Netflix bevétele éves összevetésben 40,4 százalékkal – a vállalat történetének leggyorsabb ütemével – 3 milliárd 701 millió dollárra nőtt a március 31-én záródott negyedévben, ez a szám megegyezett az elemzők által várttal.

A vállalat negyedéves adózott eredménye 290 millió dollárra, részvényenként 64 centre emelkedett az egy évvel korábbi 178 millió dollárról, részvényenkénti 40 centről.

A Netflix arra számít, hogy a második negyedévben 3,93 milliárd dolláros bevétel mellett 358 millió dolláros nyereséget termel, felhasználóinak számát 6,20 millióval, az előfizetéssel rendelkezőkét pedig 6,10 millióval növeli.

A vártnál jobb eredményeknek köszönhetően a Netflix árfolyama több mint 6 százalékkal, 326,5 dollárra nőtt a tőzsdezárást követő elektronikus kereskedésben. A vállalat piaci tőkeértéke 137,2 milliárd dollár, több mint duplája az egy évvel korábbinak.

Megkapta a forgatási engedélyt a 2018-as Forma–1-es szezonhoz a Netflix, amely a piacon egyedülálló élményt nyújt majd a rajongóknak.

 

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek