Cégvilág

Közös állásbörzét tartanak az állami vállalatok

Közös állásbörzén mutatkozik be 26 állami vállalat a kormányhivatalokkal együttműködve május 16-án a Magyar Vasúttörténeti Parkban. A karrierexpón az állami vállalatok által nyújtott előnyök kerülnek fókuszba - áll a SZTRATOSZ közleményében.

Bár egyre többen térnek vissza az állami vállalatokhoz dolgozni, a megfelelő munkaerő mielőbbi biztosítása céljából a Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetsége (STRATOSZ) a MÁV Zrt.-vel közösen, május 16-án délelőtt 11 és délután 18 óra között nagyszabású Állami Karrierexpót szervez Budapest Főváros Kormányhivatala támogatásával.

Magyarországon egymillióan dolgoznak a közszférában és mintegy háromszázezren az állami vállalatoknál. Ez közel egynegyede a munkaképes korú lakosság számának. A 28 állami nagyvállalatot tömörítő STRATOSZ koordináló szerepe is hozzájárult ahhoz, hogy 2017 és 2019 között átlagosan 30 százalékos bérfejlesztés valósult meg a tagvállalatoknál.

A MÁV-nál is várják a munkavállalókat
Fotós: Teknős Miklós

A tavalyi 13-15 százalékos fizetésemelést követően idén átlagosan 10-12 százalékkal nőttek a bérek, jövőre pedig még magasabb bérekre számíthatnak a szektor munkavállalói.

Robotokra cseréli pénztárosait a MÁV

Egy februárban kiírt tender alapján a MÁV 4,7 milliárd forint értékben vesz 375 jegykiadó automatát és további 100-re opcionális joguk van. Ezzel ötszörösére nő a berendezések száma.

 

állásbörze Sztratosz állami vállalat Karrierexpo MÁV
Kapcsolódó cikkek