Cégvilág

Zsinkó Tibor lett a Magyar Vegyipari Szövetség új elnöke

A Közgyűlés döntésének értelmében a következő négyéves időszakban a MOL Petrolkémia Zrt. vezérigazgatója irányítja a szakmai szövetség munkáját.

Az 1990-ben alapított Magyar Vegyipari Szövetség 2018. május 29-én megtartotta éves közgyűlését. A rendezvényen elfogadták a MAVESZ költségvetését és egyszerűsített beszámolóját, emellett döntöttek a szervezet új vezetőjének személyéről is. A szakmai grénum közgyűlése döntött Zsinkó Tibor új elnökké történő kinevezéséről.

Zsinkó Tibor több évtizedes szakmai múlttal rendelkezik. 2001 óta dolgozik a MOL-csoportnál, ahol számos vezetői pozíciót töltött be mind helyi szervezeteknél, mind pedig csoportszinten. Éveken át irányította a MOL Logisztika szervezetét és a Terméktároló Zrt. ügyvezetője is volt.

2016-tól a csoportszintű fenntartható fejlődés és EBK (Egészség, Biztonság és Környezetvédelem) szervezet igazgatója. Ez idő alatt irányításával sikeresen lezajlott az új csoportszintű EBK stratégia bevezetése, valamint nagy figyelmet fordított mind a belső szervezeti kultúrafejlesztésre, mind a csoportszintű EBK tudatosság növelésére. 2018 október elsejétől a MOL Petrolkémia vezérigazgatója.

Magyar Vegyipari Szövetség elnök Zsinkó Tibor
Kapcsolódó cikkek