Cégvilág

Megszűnik a Heti Válasz online lapja is

A csődeljárás alatt álló Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. online felületén, a valasz.hu-n folyó médiatartalom-szolgáltatás a péntektől megszűnik.

Ügyvezetőváltásra hivatkozva megszüntetik a valasz.hu-t is, ahol eddig a nyomtatott Heti Válasz megszűnése után is megjelentek a lap szerzőinek cikkei – közölte a kiadóvállalat.

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be – áll a közleményben.

A csődeljárás alatt álló Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. online felületén, a valasz.hu-n folyó médiatartalom-szolgáltatás a mai nappal megszűnik

– jelentették be.

A közlemény tájékoztat arról is, hogy 2018. augusztus 1-jével visszahívták Schlecht Csabát a Lánchíd Rádió Kft. ügyvezetői posztjáról, a társaság képviseletét az eddigi társügyvezető, Csizmadia József Benedekné önállóan látja el.

Fotó: AFP

Egy korszak vége

A Heti Válasz jövője sokáig bizonytalan volt, Simicska Lajos korábbi üzeneteiből az derült ki, hogy a lap kereshet magának új befektetőt, de a hetilap főszerkesztőjének írásából kiderült, hogy a lap menedzsmentje nem járt sikerrel. Azonban megmaradt a valasz.hu, illetve a Digitalstand felületén még megjelent a Heti Válasz digitális kiadása is.

Simicska még áprilisban úgy döntött, hogy nem finanszírozza tovább a médiaportfóliójába tartozó Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót, ezeket a médiumokat később meg is szüntette. A Hír Tv-t, ami szintén Simicska-médiaportfólióhoz tartozott nem szüntette meg, azonban a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyásával végrehajthatóvá vált Nyerges Zsolt irányításszerzése a korábbi Simicska-érdekeltségek felett, majd az új tulajdonosi döntésnek megfelelően megtörténtek a személycserék a HírTV Zrt., a Közgép Zrt. és a Mezort Zrt. élén.

 

valasz.hu Simicska Lajos Nyerges Zsolt Heti Válasz
Kapcsolódó cikkek