Cégvilág

Eldőlhet a Spíler 2 sorsa

Országszerte elérhető lesz a tévénézők számára a spanyol labdarúgó-bajnokság, miután a Spíler 2 már a héten bekerülhet a Telekom kínálatába.

A Világgazdaság televíziós ágazati forrásai szerint a Magyar Telekom Nyrt. szerezheti meg a Spíler 2 sportcsatorna sugárzási jogait. Lapunk úgy értesült, hogy a TV2 Csoporthoz tartozó tematikus kábeltévé már a héten felkerülhet az itthon második legnagyobb televíziós szolgáltató kínálatába, mivel a felek között előrehaladott tárgyalások zajlanak. A megállapodásról szóló információt a kereskedelmi televízió hivatalosan nem kommentálta, a Telekom PR-irodájától kapott válasz viszont megerősítette, hogy valóban zajlanak tárgyalások a Spíler 2-ről.

A Magyar Telekom mindent megtesz annak érdekében, hogy több mint egymillió ügyfeléhez a lehető legszélesebb és legváltozatosabb csatorna- és tartalomkínálatot juttassa el. A Spíler 2 csatorna kapcsán folyamatos az egyeztetés, amelynek során az előfizetőink számára lehető legjobb megoldás elérésére törekszünk, hogy a Spíler csatornákon elérhető új sporttartalmak hozzáférhetővé váljanak számukra

– írták megkeresésünkre. Arra nem tértek ki, hogy mikor zárulhatnak az egyeztetések, és mikortól lesz elérhető a műsor. A Világgazdaság tudomása szerint a TV2 Csoport és a Telekom között nincs anyagi jellegű vita a Spíler 2 kapcsán, ebből pedig az következik, hogy a lényegi kérdések már eldőltek.

Forrás: MTVA/ Róka László

A TV2 még augusztus 11-én indította el legújabb sportcsatornáját, a Spíler 2-n egyebek között az UEFA Bajnokok Ligája és a spanyol La Liga mérkőzései is láthatók. A kereskedelmi adónak 2021-ig van érvényes megállapodása mindkét prémiumtartalomra, a licencek értéke sajtóhírek szerint több milliárd forint.

Az értékes csomagok ellenére a futballszezon rajtjára mégsem sikerült megállapodni a sugárzásról egyetlen országos lefedettségű szolgáltatóval sem. A nyolc megyében több mint háromszáz településen működő, mintegy százezer háztartáshoz eljutó Tarr Kft.-vel viszont rögtön összejött az alku: a cég előfizetőinél augusztus eleje óta HD-minőségben fogható a Spíler 2. Forrásaink szerint az, hogy egy kis vidéki szolgáltató portfóliójába bekerült a műsor, azt bizonyítja, hogy „nem az ár a döntő tényező a megállapodásban”.

A teljes cikk a Világgazdaság hétfői számában olvasható

 

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek