Cégvilág

Önálló intézménybe integrálták a sporttáplálkozást és az egészségfejlesztést

A Scitec Institute a kutatási eredményeivel a magyar sportélet és egészségtudomány egészéhez is hozzájárul.

Budapesten egymillió eurós saját forrásból hozta létre a Scitec Kft. a sport- és táplálkozástudományi intézetét a Scitec Institute-ot (SI). Az egészségfejlesztési intézet többek között tudományos kutatásokat végez, emellett a legfrissebb szakmai ismereteket integrálja edukációs és tanácsadó szolgáltatásaiba – mondta Szász Máté biológus, az intézet sporttáplálkozási vezetője. Olyan módszerek kifejlesztésén dolgoznak, amelyekkel csak ők fognak rendelkezni a piacon – tette hozzá.

Fotó: Pixabay

Fritz Péter tizenhat éve foglalkozik sporttáplálkozással, jelenleg a Ferencvárosi Torna Club táplálkozástudományi szakértője-, valamint a Scitec Institute kutatási vezetője. A szakember szerint

a céljuk olyan közös kutatások megvalósítása, melyek eredményei támogatják majd a sport-és egészségtudomány területén dolgozó szakemberek munkáját, a kutatások eredményeiből készült publikációk és konferencia-előadások pedig növelik a hazai egyetemeken történő tudományos munka láthatóságát is.

Naponta több ezer cikk jelenik meg a sport és táplálkozás-kutatás területén, és ez a szakemberek számára sokszor követhetetlen, viszont fontos, hogy a tudományos eredményekről minden nap friss információval rendelkezzenek. Ezért is kötött együttműködési megállapodást a SI és a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központja, mondta Monok István az akadémiai könyvtár főigazgatója. A sporttáplálkozás-tudomány egy beágyazott tudományág és az akadémia könyvtárának létezik egy tudományos elemzési osztálya, ami iránymutatást tud adni az egészségfejlesztési intézetnek is – tette hozzá a főigazgató.

Az intézet sportszakmai vezetője Kropkó Péter tizenháromszoros Ironman bajnok lett. Az intézetben olimpikonok és a komoly sportcélokkal rendelkező szabadidő-sportolók egyaránt teljes körű, személyre szabott felkészítésben részesülnek, táplálkozási és sporttanácsadás területén. Az intézmény ezen felül tudományos kutatási eredményeivel a magyar sportélet és egészségtudomány egészéhez is hozzájárul – hangzott el a sajtótájékoztatón.

táplálkozástudomány sport Scitec Institute
Kapcsolódó cikkek