Cégvilág

Az RTL Klubot és a Rádió 1 két vidéki szolgáltatóját is megbüntették

A rádióknak összesen 100 ezer forintot, a csatornának 200 ezer forintot kell fizetnie.

Két helyi – a Salgótarján 100,4 MHz-es és az Eger 101,3 MHz-es – frekvencián, a Rádió 1 hálózatában működő rádiók, valamint az RTL Klub televíziócsatorna szolgáltatójára szabott ki bírságot a médiatanács – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága pénteken.

A közleményben azt írták,

a salgótarjáni rádió szolgáltatóját 50 ezer forintra bírságolták, mert egy augusztus végén és szeptember elején vizsgált adáshéten többször is a vállalttól eltérő szignált tett közzé,

valamint alulteljesítette a szöveg, a magyar zenei művek, a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő és a közszolgálati műsorszámok napi és heti arányára tett vállalásait is.

Fotó: Móricz-Sabján Simon

Az egri frekvencián működő rádió szolgáltatója szintén 50 ezer forint bírságot kapott, mert több esetben a vállalttól eltérő szignált tett közzé, két adásnapon kevesebb saját műsor volt hallható. Továbbá a szeptember közepén vizsgált adáshéten napi és heti vállalását is alulteljesítette a magyar zenei művek arányára vonatkozóan – ismertették.

A közlemény szerint a tanács 200 ezer forint bírságot rótt ki az RTL Klub televíziócsatorna szolgáltatójára, mert szeptember elején a Reggeli című műsor egyik adásában egy villapark bemutatásakor megsértette a médiatörvény termékmegjelenítésre vonatkozó azon rendelkezéseit,

amelyek szerint a termékmegjelenítést tartalmazó műsorszámok nem hívhatnak fel közvetlenül áru megvásárlására, bérlésére, valamint szolgáltatás igénybevételére, továbbá nem adhatnak a műsor tartalmából egyébként nem következő, indokolatlan hangsúlyt a megjelenített terméknek.

RTL Klub Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
Kapcsolódó cikkek