Cégvilág

Megnyitotta második telephelyét Budaörsön az AAA Autó Csoport

Az új budaörsi telephelyen 500 gépjárművet tudnak egyszerre eladásra kínálni.

Második magyarországi értékesítési telephelyét nyitotta meg Budaörsön az AAA Autó Csoport, a 190 millió forintos beruházásnak köszönhetően 40 új munkahely jön létre – jelentette be a cégcsoportot működtető AURES Holding elnök-vezérigazgatója szerdán Budaörsön.

Karolina Topolová elmondta, hogy a cégcsoport Magyarországon négy telephellyel rendelkezik, közülük a fótiban a most átadott budaörsiben foglalkoznak értékesítéssel, 160 munkatársat foglalkoztatnak és évente 1200 gépjárművet kínálnak eladásra.

Fotó: Shutterstock

A csoport 2018-ban 218 milliárd bevételt ért el, 83 000 gépkocsi értékesítésével; Magyarországon 5250 gépjárművet adtak el, hozzáfűzve, hogy a magyar piacon az idén eddig 4000 gépkocsit adtak el.

Petr Vanecek, az AAA Autó nemzetközi használtautó-kereskedői hálózat üzemeltetési igazgatója arról beszélt, hogy az új budaörsi telephelyen 500 gépjárművet tudnak egyszerre eladásra kínálni, ezt a későbbiekben 800-ra bővítenék.

Ismertette, hogy a csoport 2900 munkavállalót foglalkoztat négy országban, Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban és Magyarországon; 54 fióktelephellyel működik, és 17 000 gépkocsit kínálnak eladásra. Hozzátette, hogy 2019 júliusában, a cég fennállása óta először értékesítettek egy hónap alatt 8000-nél több gépjárművet. Az elmúlt nyolc hónap alatt 57 000-t adtak el – fűzte hozzá Petr Vanecek.

Bial Tibor a Csehország magyarországi nagykövete az autóipar kiemelt helyzetét említette Csehországban és Magyarországon, gazdasági

és foglalkoztatási szempontból egyaránt. Hozzátette, hogy Csehország Magyarország hatodik legfontosabb kereskedelmi partnere.

AAA Autó Csoport Budaörs
Kapcsolódó cikkek