Cégvilág

A China Mobile ötvenezer 5G átjátszó állomással rendelkezik

A vállalat 14 milliárd dollárt költ az ötödik generációs technológia elterjesztésének a gyorsítására a következő öt évben.

A China Mobile, amely az előfizetők száma alapján a legnagyobb távközlési cég a világon, mintegy 50 ezer 5G átjátszó állomással rendelkezik Kínában.

A cég azt közölte, hogy Kína 50 nagyvárosában már elérhető az 5G mobil szolgáltatás, ami a jövő évtől már a kisebb településeken is hozzáférhető lesz.

A China Daily angol nyelvű kínai pártlap arról írt, hogy a China Mobile 100 milliárd jüant (14 milliárd dollár) költ az ötödik generációs technológia elterjesztésének a gyorsítására a következő öt évben.

Fotó: AFP

Kínában júniusban adták ki a kereskedelmi engedélyeket az ötödik generációs mobilszolgáltatásokra.

A kínai információs és kommunikációs technológiai akadémia számításai szerint az 5G technológia bevezetése több mint 8 millió új munkahelyet teremt 2030-ig.

A mobil távközlési ágazat szakmai képviseleti szervezete, a Global System for Mobile Communications Alliance prognózisa szerint 2025-re az összes létező mobil szolgáltatási csatlakozásnak már 28 százaléka lesz ötödik generációs Kínában, ami egyharmadát teszi majd ki a világszerte addigra létező ötödik generációs mobil szolgáltatói kapcsolatoknak.

5G China Mobile átjátszó állomás
Kapcsolódó cikkek