Olasz gasztronómiai világhét
Negyedszer kapcsolódik Budapest az olasz gasztronómiai világhéthez, november 18–24. között helyet adva az Olasz Köztársaság Nagykövetsége, az Olasz Kultúrintézet és az Olasz Külkereskedelmi Intézet égisze alatt zajló programsorozatnak. A következő egy hétben a rizottó,
a pármai sonka, a parmezán, a modenai balzsamecet és az extra szűz olívaolaj, valamint az olasz bor kerül a középpontba az éttermekben. Az Olasz Kultúrintézet által szervezett programok során a Vendéglátás Magazin beszámolója szerint a Pollenzói Gasztronómiai Egyetem előadói mutatják be az olasz konyha ízletes alapanyagait. Az Olasz Külkereskedelmi Intézet szakmai rendezvényein az Assoenologi borászati szövetség előadója, Nicola Biasi tart előadást Olaszország, a világ legsokoldalúbb bortermelője címmel. | S. T.


